Hur länge håller en hårtransplantation?

En hårtransplantation anses vara en permanent lösning för att återställa hårväxt på områden med håravfall. Det beror på att de transplanterade hårsäckarna är resistenta mot de hormoner som orsakar ärftligt håravfall. De transplanterade hårsäckarna kommer att fortsätta växa och producera hår som liknar ditt befintliga hår.

Det är viktigt att notera att det tar tid för de transplanterade hårsäckarna att etablera sig och börja producera nytt hår. Vanligtvis kommer det nya håret att börja växa efter cirka 3-4 månader efter transplantationen. Det tar sedan ytterligare flera månader för håret att växa och mogna fullständigt.

När håret har börjat växa är det permanent och kommer att fortsätta växa och bete sig som ditt naturliga hår. Det betyder att du kan klippa, styla och vårda det på samma sätt som du skulle med ditt ursprungliga hår.

Det är dock viktigt att notera att även om de transplanterade hårsäckarna är permanenta, kan det finnas ytterligare hårförlust på grund av andra faktorer som inte påverkar de transplanterade områdena. Till exempel kan befintligt hår runt de transplanterade områdena påverkas av ärftligt håravfall. Därför kan vissa personer behöva ytterligare behandlingar eller förebyggande åtgärder för att bevara och stärka det befintliga håret.