Hårtransplantationer på kvinnor

Fler och fler har upptäckt Ilter Clinics unika hårtransplantationsmetod. Vi är stolta över att kunna erbjuda även kvinnor en metod med täta inplaceringar, snabb läkning och minimal risk för synliga ärr. En metod som vi anser vara den absolut mest lämpade för kvinnor då den ger det mest naturliga och tillfredställande resultatet som finns tillgängligt på marknaden idag.

Den vanligast förekommande behandlingen hos oss för kvinnor, är återskapande av hårfästet och förtätning av mindre partier samt rekonstruktion av ärr efter plastikoperationer.

Efter en misslyckad permanent som gav en allergisk reaktion och håravfall i hela hårfästet slogs självförtroendet för denna kvinnliga patient i spillror. I ett desperat försök att rädda hårlinjen genomled hon två STRIP-behandlingar och en så kallad FUE behandling på en annan klinik. Behandlingarna gav ett ännu sämre och mycket onaturligare utseende än efter den misslyckade permanentbehandlingen. Hon vill återfå ett så naturligt och tätt hårfäste som möjligt. Hon vill slippa ha lugg för att dölja det förstörda området och känna friheten i att kunna variera frisyren. Hennes dröm är att kunna ha blött hår på stranden utan att känna sig generad och osäker på grund av hårfästets onaturliga utseende.

Dr Ilter: Huden i det behandlade området är ärrig och förändrad. Inte bara på grund av permanentbehandlingen utan även efter de misslyckade ingreppen. För att täcka den skadade, ärriga huden samt återskapa en naturlig hårlinje behövdes 2000 hårsäcksgrupper under två behandlingstillfällen. Behandlingen delades upp på två tillfällen eftersom vi vid behandling av kvinnor inte klipper hela håret utan behåller ursprungslängden som sedan döljer givarområdet.

Kvinnlig patient som har medfött högt hårfäste och höga vikar. Hon har stört sig på detta under en stor del av sitt liv. Det har även påverkat hennes sociala liv på ett negativt sätt. Hon vill få ett mer kvinnligt hårfäste utan att behöva utsätta sig för skalpell och stygn.

Dr Ilter: Denna kvinna har ett typiskt skandinaviskt hår som är tunt och mjukt. Genom att placera 1200 hårsäcksgrupper på ett korrekt sätt det vill säga att använda oss av fina minimala hårsäcksgrupper, rätt vinkel samt en naturlig växtriktning ger vi klienten ett mjukt och naturtroget hårfäste.

En kvinnlig patient i 30 års ålder har drabbats av ärftligt håravfall.
Håravfallet begränsar hennes möjlighet att variera sitt utseende. Det påverkar hennes sociala liv negativt. Hon vill nu därför ta steget till förändring och få tillbaka det hår som hon en gång hade.

Dr Ilter: Som alltid när vi behandlar kvinnliga patienter så väljer vi att inte ta mer än 1000 hårsäcksgrupper per behandlingstillfälle för att skona frisyren så mycket som möjligt. På detta sätt så kan givarområdet döljas helt med det befintliga håret. Oftast räcker det med 1000 hårsäcksgrupper och en behandling för att uppnå ett resultat som våra kvinnliga patienter blir nöjda med.

Kvinnlig patient som har drabbats av ärftligt håravfall. Hon tycker att det är jättejobbigt att behöva ödsla en massa tid på att försöka dölja det glesa området. Hon drömmer att slippa lägga ner en massa tid och energi på håret och börja fokusera på annat istället. Hon vill ha en frisyr som ser balanserad och bra ut som hon kan variera.

Dr Ilter: Ytterligare en kvinna som har fått en frisyr som hon är nöjd med.
En stor del av det framåtkammade håret är transplanterat. Totalt 1000 hårsäcksgrupper.

Kvinnlig patient som har en medfödd hög panna som hon har stört sig på under många år. Variationen av frisyren har varit begränsad på grund av detta. Hon vill kunna ha håret bakåtkammat och vill därför få ett kvinnligare och mjukare hårfäste.

Dr Ilter: Vi transplanterade 2000 hårsäcksgrupper under två behandlingstillfällen för att skapa ett optimalt hårfäste som hon blir nöjd med.